80 jaar ervaring

Met haar 80 jaar ervaring, heeft het slaapcomfort nog maar weinig geheimen meer voor ons. Plumka heeft haar volledige maturiteit bereikt in dit domein en de kennis van de grondstoffen is voor haar één van de geheimen van haar succes. De Plumka-producten passen perfect in onze hedendaagse samenleving omdat er precies zeer veel aandacht wordt besteed vanaf de productie tot en met de verpakking die er zowel elegant als attractief moet uitzien. Bij het gebruik ervan zijn haar producten steeds duurzaam en tijdloos.

Plumka is synoniem voor innovator omdat zij aan de wieg staat van de ontwikkeling van speciaal gevormde hoofdkussens en dekbedden met specifieke kenmerken..

 

Een beetje geschiedenis

Ambacht van vullingen
Als specialist in het ambachtelijk transformeren van organische en dierlijke vullingen, is Plumka begonnen als leverancier van natuurlijke vullingen die los of verpakt verkrijgbaar waren (paardenhaar, kapok, pluimen, dons, ...). Haar cliënteel was in het begin zeer gediversifieerd en was samengesteld uit verschillende vakgroepen; van zadelmakers tot stoffeerders van zetels.

Fabrikant van afgewerkte goederen
Het is pas na de oorlog dat Plumka begonnen is als fabrikant van afgewerkte goederen. Sedert 1949 wordt reeds latexschuim gebruikt en Plumka is als eerste begonnen met het aanwenden van polyetherschuim. Zij maakte ook als eerste gebruik van de polyestervezels van Du Pont de Nemours in het begin van de jaren 50. Deze evolutie binnen de firma valt samen met het begin van een nieuw tijdperk; de consumptiemaatschappij gevolgd door een toename van de vrije tijd.

De creatie van het merk
De naam Plumka werd in diezelfde periode in het leven geroepen en kende onmiddellijk succes.